maanantai 10. syyskuuta 2012

YTLK:n lista 11.9.2012

kokous on taas virallisilta asioiltaan lyhyt, lista tässä.

Vallilanlaakson purosuunnitelma tulee taas käsittelyyn. Keväällä se palautettiin, koska suunnitelmassa näkyi bussikatu joka hylättiin valtuustossa. Kumpulanpurolle rakennetaan valuma-altaita jottei se tulvisi, kun Pohjois-Pasilan vedet nykyään johdetaan siihen.

Nykyinen pelinurmikko menetetään valuma-altaiksi, mutta eteläreunaan rakennetaan uusi ja pohjoisnurkallekin pieni nurmikko.

Kousan parkkipaikkaaloite tulee uudestaan käsittelyyn, kun vaadimme viimeeksi että siihen pitää vastata. No nyt vastataan, että "Aloitteessa kerrottu tehtävä laittomien parkkipaikkojen poistamisesta kortteleiden sisäpihoilta kuuluu lähinnä rakennusvalvontavirastolle ja kaupunkisuunnitteluvirastolle."

Näitä merkittävämpää on, että kokoukseen tulee keskusteltavaksi kaksi isoa asiaa: hankintaperiaatteet ja kunnossapitojärjestys

Hankintaperiaatteet tarkoittaa käytännössä että mitä ja miten ostetaan Staralta "kaupungin omana työnä" ja mitkä asiat taas markkinoilta. Asia on iso, ja siihen on liittynyt kaikkea sekavaa. Valitettavasti tästä ei ole ennakkomateriaaleja eikä kovin tarkkaa tietoa. Oma prioriteettini tässä on, että kunhan toimintatapa saadaan toimivaksi ja kestää päivänvaloa. Nykymalli ei näitä ehtoja täytä.

Kunnossapitojärjestys taas määrittää, miten taloyhtiöiden kuuluu pitää huolta yleisistä alueista. Vastuu tästä kun siirtyi rakennusvalvontavirastolta rakennusvirastolle vuoden alussa.

Näistä lisä jälkikäteen, kun etukäteen on vaikea sanoa mitään tarkkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti