maanantai 27. elokuuta 2012

Parkkeeraamisen vaikeudesta - YTLK 21.8.2012

Kokouksen teema tuntui olevan pysäköinti, koska lähes kaikki asiat koskivat sitä. Lista tässä.

Jaana Pelkonen (kok) ehdottaa, että autoille järjestettäisiin talvisäilytystä, jotta kesäautot saataisiin pois kadunvarsilta häiritsemästä lumenaurausta ja kunnon ihmisten pysäköintipaikanetsintää.

Ongelma on tietenkin aivan oikea: kaupungissa on talvella yksinkertaisesti liikaa autoja. Viraston vastauksessa kerrotaan pysäköintipolitiikasta olevan selvitys meneillään kaupunkisuunnitteluvirastossa.

Terävöitimme vastausta siihen suuntaan, että siinä kerrotaan mitä pitää tehdä jotta lumityöt hoituisivat, eikä vain vihjailla että mitä pitäisi tehdä. Parempi sanoa suoraan kuin pelätä että naapurivirasto tai kaupunginhallitus ottaa nokkiinsa. Emme voi YTLK:ssa päättää vuoropysäköinnin laajentamisesta, väliaikaisista pysäköintikielloista tai asukaspysäköintimaksun nostosta, mutta se ei muuta sitä että ne tarvitaan.

Seppo Kanerva (ps) kantaa huolta, että Mikonkadulla RAYn edessä pysäköidään bussien paikoilla ja ehdottaa jotain liikennemerkkiviriviriä sekä rengaslukkoja. Vastaus kertoo mitä kaikkea pysäköidyille autoille voidaan tehdä lain mukaan. Ikävän vähän.

Samassa yhteydessä kyselin, mitä meille talvella lupaillulle esitykselle pysäköinninvalvonnan terävöittämisestä kuuluu. Ei kauheasti mitään, mutta jotain saattaa olla tulossa.

Kanervan toinen aloite taas käsittelee sitä, miten joku virolainen oli parkkeerannut invapaikalle Espoossa mahdollisesti väärennetyn invatunnuksen kanssa. Vastaus on oleellisesti, että Espoon pysäköinninvalvonta tai Viron poliisin leväperäiset käytännöt eivät meille kuulu. Kohteliaammin totta kai.

Tuuli Kousan (vihr) aloitteessa vaaditaan toimia, jotta kaavan vastaisety parkkipaikat kanatakupungin sisäpuhoilla saataisiin pois. Virasto olisi halunnut jättää kokonaan vastaamatta, mutta palautimme valmisteluun niin, etät vastataan vähintäänkin että mitä vaikutuksia moisella olisi ja kuinka me emme voi siitä päättää (eikä kaupunki oikein kai muutenkaan).

Lisäksi kuulema esityksemme pysäköinninvalvonnan lisärahoituksesta iltavalvonta varten oli hyväksytty budjettiin. Ei siis tarvitse tapella enempää siitä, saako 900 000 euroa käyttää 1 300 000 euron tulojen hankkimiseen.


Lisäksi käsiteltiin talousarvion seurantaraportti. Lumityöt ovat taas menneet 6,2 milliä yli, mutta muusta toiminnasta on kiristetty yksi milli pois. Muut sitovat tavoitteet on saavutettu, paitsi pääväylien pitäminen aurattuna aamuseitsemältä. Toista vuotta putkeen ainakin. Kysyin että onko ajateltu tehdä mitään tilanteen korjaamiseksi, paitsi toivoa ettei tulisi paljoa lunta. Kuulema jotain on nyt tehty.

Investointipuolella Kivikon liittymässä on 11 milliä käyttämättä, koska liikennevirasto jäädytti hankkeen omalta osaltaan, eikä kaupunki tee yhteishnaketta yksi. Kalasatama taas on 6,8 milliä alle budjetin, koska sinne saatiin lisärahaa jota ei ole ehditty käyttää. Muut projektialueet ovat 1-1,5 milliä alle budjetin, joka on kuulema normaalitaso. Tuon verran hankkeet on tapana ylibudjetoida ettei budjettia ylitettäisi.

Kaksi tulvavahinkoa jätettiin korvaamatta ja kaksi liukastumista korvattiin. Esityksen mukaan ja tavanomaista linjaa seuraten.

5 kommenttia:

 1. "Muut projektialueet ovat 1-1,5 milliä alle budjetin, joka on kuulema normaalitaso. Tuon verran hankkeet on tapana ylibudjetoida ettei budjettia ylitettäisi."

  Tähän ei voi todeta kuin, että LOL. :)

  Sen sijaan ihmettelen, miten niin kaupunki ei voi toimia sisäpihojen laittoman pysäköinnin kitkemisessä? Miksi HKR:ltä kysytään lausuntoa, jos se ei ole toimivaltainen virasto?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähän tässä hengessä palautimmekin tuon valmisteluun. Eiköhän sieltä jonkinlainen vastaus sitten tule. Siinä varmaankin kerrotan millaisen parkkikaaoksen kadulla tämä aiheuttaisi.

   Ydinroolissa tässä on kuitenkin kaupunkisuunnittelulautakunnan lausunto. Siinä viitattaneen pysäköintipoliittiseen selvitykseen, joka on tekeillä. Toivottavasti selvitys sitten vastaa huutoon...

   Poista
 2. Pelkosen esitys ei mielestäni ole yhtään hassumpi! Jonkinlainen keksintö pitäisi hoitaa, jotta joka vuotiselta kaaokselta selvittäisiin ilman järkyttävää sekasortoa ja syyttelyä. JA pysyisihän autotkin paremmassa kunnossa, jos niitä säilyttäisi kuivassa sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakennusvirasto tarjoaa nyt tuota palvelua, http://www.hel.fi/hki/hkr/fi/Pys_k_inti/autohotelli

   Ongelma voi olla että tuo liian pieni, ja sitten se että kun tuosta peritään (ilmeisesti omakustanteinen) 35€/kk ja samaan aikaan kaupunki tarjoaa kadunvarsipysäköintiä 8€/kk kantakaupungissa...

   Poista
 3. Pysäköinti näyttää olevan kaupungissa ainainen ongelma. Olisi hyvä jos koko pysäköinti ja sen valvonta järjestettäisiin uudestaan alusta alkaen. Ja lisään vielä että mielestäni Pelkosen kommentti ei ollekaan huono..

  VastaaPoista