tiistai 28. elokuuta 2012

Yleisten töiden lautakunta 28.8.2012


Historiallisen lyhyt kokous, lista tässä. Alkuun keskustelimme siitä, kuinka puutarhuri Börje Frin mielestä Helsingistä puuttuu puistokulttuuri.

Sitten lyhyeen asialistaan. Outi Alanko-Kahiluoto ehdotti Siilitien varren puiston kunnostamista. Kyse on siis tyhjästä hiekkakentästä Päiväkodin ja paikallisen juottolan (Sillenpesä) välissä.

Paikka on metroaseman vieressä ja lähes ideaali täydennysrakentamiselle. mutta mikäli sitä ei rakenneta tai rakentaminen viivästyy, tehdään siitä ensin nykyistä hiekkakenttää viihtyisämpi puisto. Näin vastasimme. Kaupunkisuunnittelulautakunta ottanee kantaa rakennussuunnitelmiin.

Toisessa aloitteessa Kahiluoto ehdottaa jurttasaunaa Töölönlahdelle. Taktisesti sysäsimme vastuun kaupunkisuunnittelulautakunnalle, joka saa arvioida tundrakulttuurin sopivuutta keskustaan.

Jaana Pelkonen ehdottaa, että kaupunki voisi järjestä siivoustalkoita ympäristön siivoamiseksi. Virasto vastaa, että näinhän on tehty jo ainakin 28 vuotta (ja se selviää helposti googlella). Joka kevät on kevätsiivouksia, lisäksi on paljon muita talkoita. Aivan erityisesti on syytä mainita puistokummitoiminta. Kummikoordinaattorin palkkaamisen jälkeen kummien määrä on kasvanut jo 20%, eli kyllä talkoohenki elää. Valtuustoalotteita on ilmeisesti tulossa pari kolme per viikko tästä vaaleihin asti. Valtuutetut ovat heränneet kuntalaisten asioiden ajamiseen, eikä se ole niin tarkkaa onko ehdotetut asiat tehty jo.


Tapaninkylään lausutaan pari uutta taloa ja käytännössä liikennevihreänä toimiva puisto merkitään kaavassakin liikennevihreäksi, koska sitä se on: ojan pientareella pari puuta ja vähän nurtsia. Tiettävästi kaistale on siihen alkujaan jäänyt, kun Tapaninkyläntien kohdalle on varattu maata Kehä II:lle. Jos ja kun piilovarausta ei haluta ylläpitää, tuohon mahtuisi kyllä vielä yksi lamellitalo tien varteen melumuuriksi muille.

Yksityisteiden kojauksiin Östiksessä myönnettiin pari tonnia. Peruskorjausmääräraha on 26 tonnia vuodessa, ja se on nyt tältä vuodelta täynnä. Eli jos hoidatte yksityisteitä, ensivuoden alussa hakemusta sisään vaan, sitä ennen tuskin kannattaa. Tosin eipä noita töitä voi kauaa tehdäkään. Kaupungin periaatteena on maksaa 75% avoimessa käytössä olevien yksityisteiden peruskorjauksista hakemusta vastaan. Säästö pelkästään tiesuunnittelussa lienee samaa luokkaa kuin tuo avustus.

Katajanokan Guggenheim-tontilta on kohta purettu vanha makasiini. Tontti tulee rakennusviraston hallintaan ja siihen tullee jotain väliaikaista toimintaa kunnes lopullisesta käytöstä päätetään. Jonkinlaisesta tapahtuma-alueesta on ollut puhetta. Vesa Hack ehdotti siihen taannoin ABC-huoltsikkaa; itse voisin ehdottaa julkista puusaunaa, jos kerran Yrjönkadulla ei puita saa polttaa.


Omissa asioissa nostin esiin toisen linjan pysäköinnin. Sinne asennettiin eilen uusi hieno pyöräteline. Aihetta koskevissa keskusteluissa tuli esiin, että vstapäisillä lastauspaikoilla pysäköidään jatkuvasti, ja kaupuan kuljetusautot joutuvat siksi pysähtymään minne sattuu. Välitin virastolle pyynnön tehostaa pysäköinninvalvontaa Toisella linjalla.

Uusi Car bike rack ja väärin pysäköity auto kuvattuna tänään 16:40.


Manskun pyöräkaistan jatkosta Sokoksen ohi kysyin myös. Se piti alkujaa rakentaa tänä vuonna, mutta design-vuoden takia katuja ei haluttu aukoa kesällä. Kaupungininsinööri lupasi selvittää, onnistuisiko kaistan avaaminen pyöräkauden alkuun ensi keväällä.

Lisäksi viisi liukastumista ja autovahinko autossa, jota siirrettiin talven mittaan kolmeen kertaan lumitöiden tieltä. Siirtoja tehdään nykyään noin yksi talvessa per asukaspysäköintipaikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti