maanantai 6. helmikuuta 2012

Yleisten töiden lautakunta 31.1.2012 + YTLK:n lista 7.2.2012

Kokous venyi taas, ei mitään erityistä raportoitavaa. Lista tässä. Raportin lopussa huomisen lista, kun tämä pääsi venymään näin pitkälle.

Staran palvelusopimus hyväksyttiin laajan esittelyn ja pitkän keskustelun jälkeen siten, että tekstiin lisättiin ehdotuksestani

Lautakunta vaatii, että ennen ensi vuoden palvelusopimuksen tekemistä lautakunnalle esitellään
  1. hankintastrategia, jossa märitellään, mitä työt tehdään kaupungin omana työnä, mitkä mahdollisuuksien mukaan omana työnä ja mitkä ensisijaisesti kilpailutetaan
  2. suunnitelmat miten Staran tekemien töiden valvonta kokonaisuudessaan hoidetaan sekä tänä vuonna että jatkossa.

Nykyinen Rakennusviraston ja Staran yhteistyömalli on jonkinlainen hybridi itse tekemistä ja tilaaja-tuottaja-mallia yhdistellen molempien huonoja puolia. Staran toimintatavat ja kustannusten muodostuminen ovat läpinäkymättömiä, ja niihin on kankea vaikuttaa sopimusten solmimisen jälkeen. Toisaalta ei ole selvää, mistä sopimuksissa on sovittu, eikä missä määrin rakennusvirasto voi tilata töitä muualtakin.

Tätä lähdetään perkaamaan nyt auki eri tavoin, yhtenä elementtinä keväällä pidetään yleisten töiden lautakunnan ja Staraa valvovan teknisen palvelun lautakunnan yhteiskokous. Tähän palaan vielä.

Palveluosaston päälliköksi on hakenut 19 hakijaa ja katu- ja puisto-osaston ohjelmointitoimiston päälliköksi 9. Hakijoiden nimet eivät ole tässä vaiheessa julkisia. Nimitykset tekee siis lautakunta parhaiden noin kolmen joukosta. Haastattelut ja esikarsinnan suorittaa esittelevä virkamies (kaupungininsinööri ja katu&puisot-osaston päällikkö)  yhdessä lautakunnan muutamasta jäsenestä koostuvan valiokunnan kanssa.

Soininvaaran Santahamina-aloite jäi pöydälle ja täydennettäväksi puheenjohtajan antamien lisätietojen ja tarkennusten pohjalta. Samaten Herttoniemen kaava jäi vielä pöydälle.

Korvauksissa korvattiin puolet saman tulvan vahingoista joita käsiteltiin viimeeksikin. Kaikki muu esityksen mukaan. Tuomarilaan tosin toivottiin säilyvän mahdollisuus lumenkaatopaikoiksi pahoina talvina.


Yleisten töiden lautakunnan lista 7.2.201.

Ehkä mielenkiintoisimpana asiana kuulemme esittelyn uudesta pysäköinninvalvontalaista. Esitysteksti on melko suppea, mutta suusanallisesti lienee luvassa enemmänkin. Tulemme vaatimaan rengaslukkoja ja poishinauksen aktiivisempaa käyttöä, katsotaan mitä pysäköinninvalvoja vastaa.

Kaavalausuntoja Kalasataman keskuksesta, yhdestä Lauttasaaren talosta ja se pöydälle jäänyt Herttoniemen metris. Ei mitään kauhean silmiinpistävää.

Nippu puitesopimuksia hyväsyttävänä. Ei niissäkään mitään ihmeellistä ainakaan ensivilkaisulla.

2 kommenttia:

  1. Herttoniemen metroaseman suunnitelmassa ei puhuta pihaustakaan liityntäpysäköinnin järjestämisestä. Paljonko fillaripaikkoja on nyt? Mihin ne sijoitetaan uudisrakentamisen yhteydessä? Miten niihin pääsee Länsi-Herttoniemestä, Herttoniemenrannasta tai Roihuvuoresta päin?

    VastaaPoista
  2. Pyöräparkkien sijoittelua ei oltu speksattu, mitä viime viikolla pidimme myös hiukan epämääräisenä. 200 niitä muistaakseni luvattiin.

    Kaikille akduille on merkitty pyörätiet, paisti Hiihtomäentien umpikujaosuudelle tuossa suoraan metriksen kohdalla. Siinä automäärä katsotaan niin vähäiseksi, ettei pyörätielle katsottu olevan tarvetta.

    Varsinaisestihan pyörätiet ja -kaistat määritellään vasta liikennesuunnitelmassa, eli tässä esitetyt näkemykset niistä ovat vielä alustavia. Mutta nuo parkit pitäisi kyllä sijoittaa kaavaan.

    VastaaPoista