lauantai 19. marraskuuta 2011

Yleisten töiden lautakunta 15.11.2011

Esityslista tässä.

Esteettömyyslinjaukset jäivät pöydälle viikoksi pyynnöstäni; keskustelu muutamien vaimmaisjärjestöjen edustajien kanssa kun oli vielä kesken. Puhuttiin mm. vuosaaren metro-ovista ja talvikunnossapidon vastuista (joihin palataan ensi kokouksessa).

Baanan suunnitelmista kysyttiin, kun lautakunnan kautta ei ole minkäänlaista katusuunnitelmaa mennyt, ja työt ovat kovassa vaihdissa silti. Aikoinaan on annettu hyväksyntä "1. vaiheelle", jossa ilmeisesti tehdään vain asfalttiväylä sen kummemin säätämättä, ja kaikki muu rakentaminen jää 2. vaiheeseen. Auki pitäisi olla toukokuussa viimeisimmän tiedon mukaan.

Kuitenkin nyt tilaillaan jo taidetta väylälle, eli alkaa kuulostaa 2. vaiheelta.

Puistokummiprojektin esittely. Erittäin heino hanke. Yksi ongelmakohta ovat kaupunkilaisten ja yritysten mahdollisuudet tukea hanketta myös muutoin kuin työllä. Siis rahalla, tai esim. tarjoamalla puistokummeille ilmaiset kahvit. Nykyisellään rahan antaminen puistojen hoitoon on kaupungin byrokratiassa mahdotonta, mutta kummien auttamista epäsuorasti voisi kehittää.

Koffin tornin kehittämisestä saatetaan kehittää WDC-hanke, jotta se saataisiin kansalaisten käyttöön. Kova tahto ainakin on jotain sille tehdä, aitaaminen päiväkodin varastoksi ad infinitum ei hyödynnä sen mahdollisuuksia.

2 kommenttia:

  1. Vähän selailin esteettömyysdokumentteja, ja koen tajunneeni jotain (ainakin itselleni) uutta esteettömyydestä. Se ei ole pelkästään tiettyjen erityistarpeiden huomiointia, vaan se on myös ihan yleisesti hyvän kaupunkiympäristön luomista.

    Esimerkkejä: Kun melu pidetään kurissa, on kaupungilla mukavampi olla ja helpompi kuulla mitä muut sanovat—erityisesti jos on huonokuuloinen. Kun pyörätiet ja jalkakäytävät erotetaan rakenteellisesti, on kaikkien helpompi pysyä omalla puolellaan—erityisesti näkövammaisten jalankulkijoiden. Kun julkisissa liikennevälineissä kuulutetaan pysäkit, on kaikkien helpompi jäädä oikeassa kohtaa pois—erityisesti näkövammaisten.

    VastaaPoista
  2. Olli: tuo on hyvä huomio, ja tosiaankin esteettömyyslinjausten keskeienen idea.

    Ihan kaikessa tämä "kaikki hyötyy"-ajatus ei päde, mutta sangen monissa asioissa kyllä. Trakoitukseni on blogata jossain vaiheessa estettömyydestä laajemminkin, ja erityisesti sen ja pyöräilyn suhteesta.

    VastaaPoista