perjantai 11. marraskuuta 2011

YTLK:n lista 15.11.2011

Esityslista tässä.

Isompia asioita on kolme:

 1. Ensinnäkin kaupungin esteettömyyslinjaukset. En ole ennättänyt vielä lukea kunnolla, mutta tähän täytyy perehtyä. Jäänee esittelyn jälkeen viikoksi pöydälle lisäperehtymistä varten.

  Tässä sähköinen prosessi huonolaatuisine skannauksineen pääsi iskemään, ja eri tahojen  lausuunnot ovat aivan tuskaista luettavaa.

 2. Toisekseen "vapaaehtoistyön toimintamallien esittely", eli puistokummit. Tästä ei päätetä mitään, mutta odotan esittelyä kyllä innolla; hanke on hyvä.

 3. Kolmantena Maunulan yleissuunnitelma, jossa käydään siis läpi Maunulan, Metsälän ja Pirkkolan katujen ja puistojen kunto ja kehittämistarpeet. Olen itse asunut Metsälässä viitisen vuotta ja äitini asuu siellä edelleenkin, joten alue on melko tuttu. Suunnitelma vaikuttaa kyllä aika hyvältä. Saattaa myös jäädä tutustumista varten pöydälle; ainakin Munkan vastaava suunnitelma jäi.

Lisäksi normaalit teleletkunkaivuuluvat ja valitukset autojen saamista vaurioista sekä liukastumisista.

4 kommenttia:

 1. Noista "normaaleista teleletkunkaivuuluvista" (luin muuten telekuunteluluvat) tuli mieleen, että olisiko teoriassa tuota katutöiden koordinointia jotenkin parannettavissa? Tässä kotiseudulla tehtiin ensin joku viemärinkansiremppa ja kokonaan uusi asvaltti ajoradalle, sitten meni viikko-pari ja tuli kaapelityö -> uusi asvaltti auki kolmesta kohtaa, sen jälkeen viikoksi-pariksi tilapäinen massapaikkaus (efektiivisesti hidastetöyssy), sitten pari viikkoa odotusta ja ehkä ensi viikolla saadaan lopullinen asvaltti. Tsägällä.

  Tulisi varmaan aika paljon halvemmaksi veronmaksajillekin, jos tuollaiset urakat osattaisiin yhdistää, ja tien käyttäjillekin (tässä tapauksessa myös yksi bussilinja) olisi kivaa jos siinä olisi pinta ehkä kuukautta nopeammin kunnossa. En varmaan erehdy, jos arvaan, että koordinointivastuu kannetaan (tai siis ei kanneta) HKR:llä & YTLK:ssa?

  VastaaPoista
 2. Edelliseen voisin vielä lisätä, että kaksi osin limittäistä urakkaa ilmeisesti oli kuitenkin jopa jollain tiedossa etukäteen, koska yhtä suojatietä ei oltu viitsitty maalata (vaikka muut maalattiin), kun se olisi kuitenkin revitty auki hetikohta. Olisikohan se nyt ollut iso vaiva samalla käskeä sen kaapeliurakoitsijan käydä kaivamassa ne putkensa tien poikki jo paria viikkoa aiemmin.

  VastaaPoista
 3. Yksityisille tahoille antaa katujen aukomiseen luvat katu- ja puisto-osaston alueidenkäyttöpäällikkö. Päätökset tulevat sitten isona nippuna aina YTLK:n kokoukseen, jossa niitä voidaan nostaa keskusteluun tai kumota, mutta käytännössä yleensä hyväksytään nippuna.

  Kaupungin omat kaivuutyöt sitten menevät prosessilla Jotenkin Muuten (tm), enkä siis tiedä miten.

  Muistan, että Sauri kovaan ääneen lupaili virkaan astuttuaan , että katujenaukomiskaaokselle tehdään jotain, ja järkeistetään juurikin töitä tehtäväksi samalla kertaa.

  En tiedä mitä on tehty, onko katujen aukipitäminen vähentynyt, tai onko tätä edes yritetty mitata. Kyselen ensi kokouksessa lautakunnan PJ:ltä ja vanhoilta jäseniltä, millaista historiaa asialla on.

  VastaaPoista
 4. Ja kun noita päätöksiä nyt rupesin katsomaan, niin Baanalle on muuten tulossa Janne Siltasen taidetta prosenttiperiaatteen mukaisesti (korkean profiilin julkisissa projekteissa suunnataan prosentti budjetista paikkojen elävöittämiseen taiteella)

  VastaaPoista