tiistai 1. marraskuuta 2011

Yleisten töiden lautakunta 1.11.2011

Lyhyt kokous eikä erityisen ihmeellisiä asioita. Esityslista tässä.

Ainoa isompi asia listalla oli talousavion toteuman seuranta. Viime talven lumet aiheuttivat ylityksen ylläpitobudjetissa, mutta investointibudjetissa taas ollaan alle arvioiden. Jätkä, Kalasatama ja Kruunuvuori ovat edenneet suunniteltua hitaammin, ja siksi rahaa on palanut vähemmän.

Keskusteltiin World Design Capitalin hankkeista, ja kuinka niitä ei ole vieläkään eistelty lautakunnalle. Yksi niistä kun oli taas investointitoimiston toimsitopäällikön päätöslistalla, eikä kokonaiskuvaa ole ainakaan lautakunnalla.

Linnapellon alueella meni 75km enemmän maanvahvistuspilaria kuin suunniteltu. Siis suunniteltua enemmän. Ei ole ihan pikkuhomma tuo maan paalutus vakaaksi.

Korvausasioissa yhdet aurauksessa vaurioituneet rappuset, joista vastuussa on YIT-rakennus, joka teki lumityöt. Tekemättömien töiden vauriot ovat tilaajan, eli kaupungin vastuulla, mutta tehtyjen töiden aiheuttamat vauriot tekijän, koska ne menevät vahingonkorvauslain mukaan eikä kunnossapitolain. Juridiikka on välillä jännää.

Toisena korvausasiana auton pohja oli vaurioitunut lumeen, jonka kaupunki oli aurannut talon porttikongin eteen, ja taloyhtiö ei ollut siivonnut pois. Se on taloyhtiön vastuulla, ja korvausta ohjaattiin hakemaan sieltä. Lain mukaan kun jalkakäytävät ovat taloyhtiön, ja silläs ekunnilla kun kaupunki tunkee ne täyteen lunta, on taloyhtiön syytä, jos joku siinä hajottaa autonsa tai liukastuu.

Etutöölössä on kokeiluna ollut viimeiset yli 5 vuotta, että kaupunki vastaa myös jalkakäytävien lumenpoistosta, mutta käytäntöä ei ole laajennettu muualle kantakaupunkiin (lähiöissä jalkakäytävät ovat kaupungin vastuulla). Tässä yksi argumentti sen puolesta, että ehkä pitäisi. Aiheesta on tulossa esitys lautakuntaan, mutta viimeeksikin se taisi jäädä valtuustossa hyllylle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti