tiistai 21. helmikuuta 2012

Yleisten töiden lautakunta 21.2.2012

Lista tässä.

Demokratiaryhmän loppuraportti jäi pöydälle. Pyysin, että rakennusviraston toimien osalta lausuntoon lisättäisiin lista konkreettisista hankkeista ja yhetshenkilöistä. Kuulema onnistuu.

Myös ekologisen rakentamisen ohjelma jäi pöydälle, minun pyynmöstäni, että ehdin siihen tutustua. Kyseinen paperi käsittelee siis infran rakentamisen ekologisuutta, ja sivuaa mm. kaupunkirakennetta ja muitakin isoja kysymyksiä. Nyt ei sorvata lausuntoa, vaan ohjelma menee YTLK:lta suoraan kaupunginhallitukseen ja sen jälkeen sitä periatteessa pitää kaikkialla kaupungissa noudattaa. Käytännössä toki toimenpiteet ovat melko abstrakteja tai selvitys-orientoituneita.

Tähän on pakko palata ennen ensikokousta.

Essi Kuikan kuparikahva-aloitteseen vastattiin, että joo hyvä, mutta lähinnä terveyslautakunnan asia. Jotain yhteishanketta on tulossa. Ilmeisesti siis kuparipinnat oikeasti tappavat bakteereja paljon muita materiaaleja paremmin. Kuparipäällysteinen ovenkahva tai vessanrengas on sitten muuten "splutteroitu". Se on adjektiivi.

Lausuttiin kalasataman kaavasta, että jalankulkuympäristöihin pitää kiinnittää huomiota ja Kruunuvuoresta ehdotettiin yhtä katua tehtäväksi myöhemmin sekä kyseltiin lumitiloja. Lumenaurausta kannattaisi meittiä jo kaavoittaessa ainakin hiukan.

Herttoniemessä kävely-ympäristö olisi kuulema huono kunnes Linnanrakentajantien tunneli toteutetaan ehkä jossain tulevaisuudessa. Ehdotin alusuntoon lisäksen, etät kävely-ympäristö pitää suunnitella kelvolliseksi siihen astikin. Siitä itäväylän yli kun menee paljon kävelijöitä, vaikka se on  t o d e l l a  ankea.

Lisäksi puhuttiin tietenkin lumenaurauksesta. Vuosaaressa kuulema on kaikki päin persettä. Siis aurauksen osalta. Omalle kotikadulleni taas tuli tänään traktori ensimmäistä kertaa tänä talvena. Torstaina tulee taas 10-15 cm lisää. Kandee varautua viettämään loppuviikko sisällä.

kehitysideoita erikseen lähitulevaisuudessa.


ps. Kalasatamasta hienoja havainnekuvia tässä.

1 kommentti:

  1. Olisiko käytetty sana ollut kuitenkin sputteroitu? Tekniikalla voidaan pinnoittaa materiaaleja ohuella kalvolla.

    VastaaPoista