tiistai 21. helmikuuta 2012

Yleisten töiden lautakunta 14.2.2012 + YTLK:n lista 21.2.2012

Jäänyt taas raportointi viime hetkeen, joten nyt lyhyellä kaavalla ja komboten viime kokouksen raportoinnin tämän päivän kokouksen listaan. Viime viikon lista siis tässä.

Viime viikolla ei oikeastaan kauheasti mitään mielenkiintoista. Viime postauksessa oli jo asiasisältö esiteltynä. Se kampin tanko kovasti lupailtiin poistaa jo ensi kesänä.

Mainittakoon lumenaurauksesta. Prosessi menee siis suunnilleen näin
  1. Kaupunki auraa lumen pysäköityjä autoja vasten
  2. Joskus myöhemmin kaupunki hinaa autot pois, ja auraa lumen jalkakätävälle
  3. Kaupunki hinaa seuraavalta kadulta autot tähän, saadakseen sinne tilaa auraukselle
  4. Kiinteistön vastuulla on nyt siirtää lumet pois.
Siis niin kauan kun lumi on ajoradalla, se on kaupungin ongelma. Tontinomistajan vastuulla kun on "tarvittaessa poistaa jalkakäytävälle tai sen vierelle kertyneet lumivallit". Siksi kaupunki siirtelee autoja saadakseen lumen jalkakäytävälle, josta se sitten on hankalampi kuskata pois kuin kadun varresta.


YTLK:n lista 21.2.2012

Miljoona lausuntoa, lista tässä.

Lausutaan demokratiatyöryhmän raportista. Lausunto voidaa tiivistää lauseeseen "Yleisten töiden lautakunta näkee tärkeänä demokratian edistämisen ja kehittämisen Helsingin kaupungin toiminnassa". Konkretiaa voisi olla enemmänkin, sekä raportissa että sitä koskevassa lausunnossa.

Yksityiskohtina todettakoon avoimen datan lisääminen ja kansalaisvuorovaikutus suunnittelussa. "Rakennusviraston kokemuksen mukaan erillisryhmien, kuten esimerkiksi pyöräilijöiden ja joukkoliikenteen kuljettajien sähköinen kuuleminen antaa osa-alueelta kattavan palautteen. Sähköinen palautekanava täydentää hyvin muuta hallintokuntien ja sidosryhmien yhteistyötä. "

Toisena kestävän rakentamisen ohjelma ja siitä annetut lausunnot. Paksu pumaska; jäänee pöydälle. Ainakaan itse en ole ehtinyt lausuntoihin vielä perehtyä.

Kalasataman Barad-Dûria koskeva lausunto hyväksytään nyt, kuten myös lausunto herttoniemen metriksen eteläpuolisesta tontista (Megaherzi) ja yksi kaava Kruunuvuorenrannasta. Näistä voisi kirjoittaa enemmänkin, mutta lopulta YTLK:n lausunnon merkitys ei nyt ole niin suuri.

Lisäksi lausunto kuparisia ovenkahvoja koskevasta aloitteesta (hylkivät bakteereja, kokeillaan) ja tavanomaiset valitukset, neljä liukastumista tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti