tiistai 20. maaliskuuta 2012

Yleisten töiden lautakunta 20.3.2012

Vaihteeksi lyhyt kokous, ja puolet asioista pöydälle. Lista tässä.

Lautakunnassa oli Logican käytettävyyskonsultteja tutustumassa Ahjo-kokoussovellukseen luonnollisessa elinympäristössään, ja heille olikin sitten viihdettä koko rahalla:
 • Varapuheenjohtaja joutui useaan otteeseen kysymään, miten softan pitäisi toimia.
 • Yksi jäsen ei päässyt liitteisiin käsiksi koko kokouksen aikana, eikä ollut päässyt etukäteenkään
 • Yhdellä jäsenellä oli vaikeuksia päästä sisään järjestelmään.
 • Kaikki pöydällepyynnöt, täydennykset ja ylipäänsä ihan kaikki hoidettiin suullisesti eikä kokoussovelluksella, koska se on sovelluksella niin hankalaa. Sihteeri on onneksi sangen pätevä.
Lisäksi tietysti kerroin, mikä kaikki systeemissä on käsittääkseni pielessä.


Asialistalta ensin Baana. 2009 luvattiin, että suunnitelmia tulee vielä esittelyyn. Ei tullut, joten nyt vaadimme. Asia pöydälle, ja ensi viikolla luvassa esittely ja rakennussuunnitelmat.

Viime talven lumitöiden lisäeurot (2,5 miljoonaa) jäivät myös pöydälle pyynnöstäni, kun halusin lisätietoja. Alueurakoitsijoille maksettavat korvaukset kun eivät ensi vilkaisulla oikein sovi yhteen heidän kanssaan alkujaan tehtyjen sopimusten kanssa. HKR-rakennuttajan päällikkö selvittää asiaa ja siihen palataan ensi viikolla.

Annoimme lausunnon liikuntatoimen kokonaisselvityksestä. Selvitys ilmeisesti on lähtöjään siitä, kun kaupunginhallituksessa ei oltu tyytyväisiä liikuntatoimen sekavaan organisaatioon. Selvitys kuitenkin lähti lähtökohdasta että nykytilanne on hyvä, eikä sitä ole tarpeen muuttaa. Melko lailla turhaa työtä siis, eikä ratko mitään ongelmakohtia.

Lausunto sanoi oleellisesti ylläkuvaamani, mutta paljon diplomaattisemmin.

Yleisurheilun EM-kisoille vuokrataan Olymiastadionin lähialueita 39 080 eurolla. Vuokraa on kohtuullistettu, jotta se pysyisi kaupungin tapahtumalle asettamassa budjettiraamissa (kaupunki maksaa osan kuluista).


Otin myös esiin, että vanhat katusuunnitelmat ja rakennussuunnitelmat pitäisi olla viraston sivulla jotenkin haettavissa. Nyt kun suunnittelukeskuksen ohjeen mukaan viime vuotta vanhemmat kokousasiakirjat pitää poistaa internetistä, mikä on todella rasittavaa. Esimerkiksi tänään hyväksyttiin Vattuniemen puistotien rakennustyöt. Katusuunnitelmaa vuodelta 2009 ei vaan enää oikein löydykään.

Tästä tulee esitys joskus lähitulevaisuudessa lautakunnalle, ja keskushallinnon suuntaankin viedään sanomaa, että teknisillä aloilla tuo esilläpitorajaus on ongelmallinen eikä sille ole perusteita, kun emme juurikaan käsittele henkilötietoja.

1 kommentti:

 1. Ai niin unohdin sanoa: kaupungininsinööri osti argumenttini, että pahimmat hiekkakasat pitää siivota pyöräteitlä ensi tilassa, koska ne ovat turvallisuusriski.

  Osaan traktoreista on siis vaihdettu jo lumiaurojen tilalle harjat ja muutamia pahimpia pyröätienpätkiä putsattu. Ainakin Mansku postitalolta Hesperiankadulle, osa pääradan varresta ja tiettävästi Pohjoisranta.

  Suurimmalla osalla pyörätieverkosta on yhä soraa, mutta paikta joissa sitä on maan pinnan lähes peittävä kerros pyritään nyt harjaamaan.

  Koska harjaus kastelee asfaltin, ei sitä voi tehdä pakkassäillä, eikä kaikkia paikkoja muutenkaan voi vielä putsata. Vähitellen kuitenkin. Jos jossain on pahoja sorakerroksia eikä jäätä mailla halmeilla, ilmoitelkaa

  VastaaPoista