maanantai 26. maaliskuuta 2012

YTLK:n listat 27.3.2012 ja 29.3.2012

Tällä viikolla kaksi kokousta. Ensin tavallinen kokous tiistaina ja sitten torstaina yhteiskokous rakentajapalvelu Staraa valvovan teknisen palvelun lautakunnan kanssa.

Tiistain lista tässä.

Viimekerralla pöydälle jääneet lumiurakoiden ylitykset hyväksytään. Osastopäällikkö toimitti perusteellisen ja kattavan selvityksen, mistä summat koostuvat ja miksi ne vaikuttivat ensi vilkaisulla omituisilta. Näyttää siltä, että asiaa on hoidettu hyvin ja kuntalaisten etua ajaen. Selvitys toimitettiin sähköpostilla ja varmistan sen julkisuuden vielä ennen kun raportoin tarkemmin.

Baanan urakan hyväksyntä samoin pöydältä. Baanasta luvattiin esittelyäkin, mutta ilmeisesti esittelijä katsoi sen täysin eri asiaksi kuin rakennuspäätöksen. Tai jotain; joka tapauksessa sellaisenaan uudestaan listalla.


Hyväksytään viime vuoden tilinpäätös. Ylitystä tuli 3,4 miljoonaa, mutta kun lumitöihin meni 14,1 miljoonaa yli budjetin, jostain muualta siis säästyi 10,7 miljoonaa. Kiinnostaa, että mistä, kun budjetti kuitenkin oli "tarkan markan mukaan" laadittu. Investoinnit lisäksi näyttävät laahaavan järjestään aina vajaat 10% jäljessä suunnitelmia. Ei hyvä linja, jos jatkuu vuodesta toiseen.


Lausumme Lauttasaaren ostarin kaavasta. "Esitetyt liikennekaavion järjestelyt eivät ole toimivia. Tonttiliittymiä, pysäkkien sijaintia, pyöräilyn ja jalankulun reittejä sekä risteävän liikenteen ohjausta ei ole suunniteltu riittävällä tarkkuudella." Kommentit ovat aika samansuuntaisia kuin toveri Särelä esitti kaupunkisuunnittelulautakunnassa.

Selvästi prosessissa on parantamisen varaa, kun pääsemme huomauttamaan tästä vasta kaavan jo valmistuttua; kuulopuheiden mukaan kommentit eivät myöskään usein vaikuta kaavoihin. Parannuksia yhteistyöhön on kyllä kehitteillä.

Myös suojelukaava Punavuoreen. Lausumme että ei lausuttavaa.

Lisäksi kaksi liukastumista ja kaksi autovahinkoa. Toiseen autoista oli murtauduttu kaupungin varikolla Tattarisuolla, mikä kyllä herättää joitain kysymyksiä.

Yleisten töiden lautakunta ja Teknisen palvelun lautakunta 29.3.2012

Yhteiskokouksessa TPLK:n kanssa on sen sijaan vain kaksi asiaa. "Rakennusviraston ja Staran tavoitteet uuden valtuustokauden strategiaohjelman valmistelussa" sekä "Rakennusviraston ja Staran välisten sopimusten kehittäminen, tilaaja-tuottajamallin haasteet". Kummastakin todetaan vain:
"Asiaa esitellään lautakunnan kokouksessa."

Kyse on siis siitä, että rakennusviraston ja Staran välinen yhteistyösuhde ei ole kovin toimiva, ainakaan kuntalaisten kannalta. Jaetussa organisaatiossa on tällä hetkellä erinomaisen epäselvää, kenelle kuuluu vaikkapa lumenaurauksen systemaattinen kehittäminen tai miten valvotaan että kadunrakennustyöt tehdään oikein.

En tiedä, auttaako yhteiskokous asiaa millään tavalla, mutta vähintään siellä näkee myös Staraa valvovan lautakunnan tyypit, mikä ehkä helpottaa asioiden koordinoimista jatkossa. Vaikea sanoa tämän enempää näillä esitiedoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti