sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

YTLK:n lista 3.4.2012

Lista tässä.

Tervasaaren juhannusjuhla tulossa päätettäväksi. Tämän kanssa on ollut jotenkin hirveän vaikea saada päätösehdotus lautakuntaan asti. Viime vuonna vitkuttelun jälkeen esitys oli, että lupaa ei myönnetä ja hinnaksi annettiin 24 571 euroa. Lautakunta kuitenkin päätti myöntää luvan 6986 eurolla, joka on sama summa jonka Tuska maksoi loppuvuosina Kaisaniemen kentästä. Tämä kuitenkin taopahtui vasta toukokuussa, joten vitkuttelu riitti estämään juhlat.

Tällä kertaa ehdotettuna hintana on 34 624 euroa, kuulema vuokrataksojen mukainen hinta. Tapahtuman järjestäjä on ilmoittanut, että juhannusjuhla ei tällä hinnalla toteudu.

Tervasaaren juhannusjuhlan aluekartta. Huomaa teksti "Töölön kylä", joka tulee vanhoista pohjakartoista.

Lausumme myös Jokerin (siis ratikan) vaatimien kaavoitusten aloittamisesta. Koska jotkut reitin silloista pitää joka tapauksessa uusia lähivuosina, olisi sitova rakennuspäätös syytä tehdä piakkoin, eikä vetkuttaa asiaa.


Lautakuntaan tulevat myös vapun myyntikojujen luvat sekä liikuteltavien kioskien paikat. Nämä poimittiin viime viikolla virkamiesten päätöksistä ja alistettiin lautakunnan päätettäväksi. Vappuna myyntiä tulossa Kaivariin, Keskuskadulle ja Narinkalle, siirrettäviä kiskoja taas Lasipalatsin kulmalle (Crepperie jatkaa) sekä Kampin vanhalle metrikselle. Vain kaksi hyväksyttyä tarjousta täyttä kolme paikkaa (kaksi päivä ja yksi yö). Lisäkiskoillekin olisi siis tilaa.


Heli Puuran ponnessa pyydetään kiirehtimään kruunuvuoren siltaa. Siltakilpailu kun on markkinaoikeudessa ja kaikki seisoo. Täytyy kysyä, onko mitään sellaista jota voi tästä huolimatta tehdä.


Valituksissa liukastuminen, auton alumiinivanteet ja poikkeuksellisesti homehtunut talo. Lisäksi yksi kadunrakennusurakka ja Lauttasaaren lumitöiden kustannusylitykset.

2 kommenttia:

 1. Hei,

  loistava kuulla että Tervasaari tulee käsittelyyn. Mielestäni on täysin selvää että lautakunnan pitää alistaa virkamiespäätös. Viime kevään päätöksen voi vaikka valokopioida.

  Perverssiä tässä on juuri se että kun lautakunnan poliittinen tahto oli selvillä ja uskon että myös virkamiehen muistissa, niin silti ehdotus on tuollainen eikä sitä oltu tuomassa edes lautakuntaan. Käsittämätöntä ja jopa kaupungin strategian vastaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. valokopioimallahan noita näytetään asiakirjoja tuossa muutenkin tehdyn. Kaivarin kojukartassa ainakin luki 2009, ja oli taidettu kopioida jo pari kertaa selvyydestä päätellen. Mutta onnistuu se päätöksenteko toki noillakin; tärkeämpää sisältö kuin materiaalin viimeistely.

   Nuo vuokrausperiaatteethan on hyväksytty tässä välissä, ja näemmä ne johtavat sitten tälläiseen. EM-kisojen osaltahan vuokraa jo kohtuullisetttiin, eli ei edes olisi ensimmäinen kerta.

   Hyvä kysymys on myös, minkä itse asiassa pitäisi olla puistojen ym. vuokraamisesta perittävän hinnan peruste. Noin ylipäänsä suljettuihin/maksullisiin tilaisuuksin vuokraaminen ei saa kuluttaa puistoja loppuun eikä se saa aiheuttaa kohtuutonta haittaa pusiton normaaleille käyttäjille. Mutta jos nämä ehdot täyttyvät, hinnoittelisin aika maltillisesti, koska onhan se hyvä että on tapahtumia. Jos tulee ylitarjontaa tapahtumista, sitten voi harkita hintojen nostoa.

   Poista