tiistai 24. huhtikuuta 2012

YTLK:n lista 24.4.2012

Lista tässä.

Kokouksen aluksi haastatellaan kaksi kandidaattia Katu- ja puisto-osaston ohjelmointitoimiston päälliköksi. Ei vielä päätetä mitään. Ohjelmointitoimiston työnkuva on ainakin minulle vielä hiukan jäsentymätön, mutta tarkoitus on suunnitella katujen ja puistojen hoidon kokonaisuutta, kun investointitoimisto sitten hoitaa rakennusprojektit ja ylläpitotoimisto ylläpidon.

Rakennusviraston viestintäsuunnitelma tuodaan tiedoksi. Kun marraskuussa esiteltiin luonnosta, kommentoin sitä liiasta yksisuuntaisuudesta: ainoastaan tiedotus kaupunkilaisille oli huomioitu, mutta kuuntelemisesta ei sanaakaan. No, nyt vuorovaikutuksesta on maininta ja palautteen käsittelystä useampikin lause. Suunnitelman merkitys käytännön tasolla ei ihan aukea minulle, mutta ehkä esittely selventää asiaa.

Katusuunnitelmia Takalanrinteeseen ja Moisiontielle Tapaninkylään. Pikkukatuja, joissa ei mitään huomautettavaa.

Puistolan ja Heikinlaakson aluesuunnitelma nousee pöydältä, samaten lausunto ympäristöpolitiikan tavoitteista. Jälkimmäiseen on kai Vihreillä hiukan täydennettävää, Jussi Heinämies on kasannut muutosehdotukset.Sitten iso kasa toivomusponsia:

Pia Pakarinen esittää ponnessaan, että palveluyrittäjille pitäisi saada koko kaupungin kattava aluepysäköintitunnus (nyt sen saa vain alueelle, jolla yritys sijaitsee). Virasto vastaa että ei kannata. Varsinaisesti asia kuuluu kaupunkisuunnittelulautakunnalle.

Pakarisen huoli on ihan järkeenkäypä. Nykyinen järjestelmä ei juurikaan tue yrittäjiä, joiden toimintaan kuuluu tarvetta parkkeerata ympäri kaupunkia. Siis esim. kotiavustajat, siivoojat, putkimiehet ym. En kyllä tiedä, olisiko kaupungin laajuinen yrityspysäköintitunnus tähän ratkaisu. Se voisi toimia, jos haluajia on tarpeeksi vähän, mutta suuremmissa määrissä sotkisi jo nyt sotkuista systeemiä yhä lisää.

Vallilanlaakson joukkoliikennekadusta on kasa ponsia lausuttavana:
  • Riitta Snäll esittää melun- ja pölyntorjuntaa puurivillä. Tulossa on meluaita puistoa tukkimaan, mutta pölyä ei voi kuulema estää. Puuriviä ei vastauksessa mainita.
  • Maija Anttila esittää puomeja estämään yksityisautoilu kadulla. Tutkitaan
  • Heli Puura esittää meluaitojen tekemistä pikaisesti. Vastaus: ei voi, koska tuhma kaupupunginhallitus ei anna rahaa.
  • Heli Puura esittää Keski-Pasilan sadevesiputken sijoittamista joukkoliikennekadun alle. Vastauksessa annetaan ymmärtää, että tässä lienee väärinkäsitys, koska moista putkea ei ole eikä tule.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti