torstai 26. huhtikuuta 2012

Yleisten töiden lautakunta 24.4.2012

Tuskaisen pitkä kokous, vaikkei asioita ollut kauheasti. Lista tässä

Ohjelmointitoimiston päällikköehdokkaita haastateltiin. Kaksi sinänsä kiistatta pätevää hakijaa pääsi haastatteluun asti. Valinta on käytännössä selvä, mutta koska esitys tehdään vasta ensi kokoukseen, en sitä nyt julkista (periaatteessa sen kai saisi kertoa, mutta se ei ole tapana, eikä kohteliasta hakijoita kohtaan, joiden kuuluu kuulla siitä ensin).

Kun joku kuitenkin nyt ihmettelee, mikä on tämä ohjelmointitoimisto, niin muutama sana siitä. Esittelykalvoja lainaten, toimiston vastuulla on:

  • Toimintaa koskevat strategiset linjaukset
  • Toiminnan kokonaisohjaus ja koordinointi
  • Talouden suunnittelu ja seuranta
  • Hankintojen johtaminen

Ymmärsittekö? Minä en. Investointitoimisto vastaa katujen ja puistojen rakentamisesta (a.k.a. investoinnista) ja ylläpitotoimisto vastaa ylläpidosta. Mutta mistä vastaa ohjelmointitoimisto? Ei, siellä ei koodata, vaan tehdään "esikuntatehtäviä" 12 hengen voimin. No, minulla ei ole suurta kokemusta tämän kokoluokan organisaatioista, kyllä tähän rakenteeseen lienee jokin hyvä syy.


Viestintäsuunnitelma jätettiin pöydälle. Paperi ei selvästikään ole vielä kovin valmis, ja siitä tuli paljon kritiikkiä. Ennen kaikkea konkretiaa puuttui. Joka tapauksessa suunnitelma tuotiin vain tiedoksi, joten mitään päätöstä ei tehdä, vaan esittelijät huomioivat suullisen palautteen harkintansa mukaan.Puistolan ja Heikinlaakson aluesuunnitelmasta opin, että Helsingin korkein luonnonmaakohta on Heikinpuistossa, Kehä III ja Lahdentien risteyksen vieressä, lähellä kaupungin rajaa. Suunnitelma näyttää hienolta, mutta ongelmakohta on, että mihin se johtaa. Ei nimittäin vielä sinänsä mihinkään. Kyse on tavoitesuunnitelmasta, jossa listataan mitä olisi hyvä tehdä. Toteutuksesta päätetään sitten erikseen, vaivihkaa ja vaikeammin ymmärrettävästi. Osastopäällikön näppituntuma oli, että suunnitelmiin kirjatuista toimista toteutuu ehkä 10-15%.

Palaten vielä viestintään, tässä on nähdäkseni rakennusviraston viestinnän yksi suurimmista viestintäongelmista: tehdään ja vuorovaikutetaan suunnitelmia, joita ei sitten kuitenkaan toteuteta. Toteutettavia asioita taas ei liiemmin viestitetä kenellekään.


Ponsivastaukset hyväksyttiin esityksen mukaan. Ilmeisesti Vallilanlaaksoon oikeasti tulee puomit tai nostopollarit, jos joukkoliikennekatu joskus rakennetaan. Selvisi myös, että Kluuvikadulla nousevat pollarit käynnistyvät vapun jälkeen. Ja Piritorille haluaa joku perustaa kahvilan.

Kluuvikadulla pollari alhaalla Espan päässä ja ylhäällä Aleksin päässä. Kadulle ajamiseen oikeutetuille jaetaan tunnukset, joilla saa pollarin laskeutumaan.

1 kommentti:

  1. Hyvä homma, että pollari vihdoin tulee neljän vuoden vänkäämisen jälkeen. Mikä mahtoi muuttaa äänen HKR:n kellossa puoltavalle kannalle?

    VastaaPoista