maanantai 14. toukokuuta 2012

YTLK:n lista 15.5.2012 ja YTLK 8.5.2012

Taas luvassa pitkä kokous, lista tässä

Korruptiosta puhtaan varmasti, kun joku jäi siitä jo kiinni. Puhumiselle tosin antaa rajan se, mistä kaikesta poliisi antaa puhua kesken tutkinnan.


Itse tapaushan ei sinänsä ole nyt lautakunnan asia, vaan poliisin. Lautakunnan vastuulla sen sijaan on etsiä tapoja, joilla korruptiota voidaan jatkossa vähentää. Avoimempi ja läpinäkyvämpi kulttuuri on tässä keskeisessä roolissa. Kehittelen itse ajatusta, että kaikki kilpailutusasiakirjat (tarjouspyynnöt ja vastaukset) julkistettaisiin aina netissä. Kyse on julkisista dokumenteista, joten tälle ei pitäisi olla esteitä. Ei julkistaminen tietenkään korruptiota estäisi, mutta tekisi siitä vähän hankalampaa, ja muuttaisi kulttuuria suuntaan, jossa asiat ovat muutenkin avoimempia.

Edellisestä aasinsillalla, lausutaan myös tarkastuslautakunnalle arviointikertomuksesta, eli suomeksi selittelyt sille, miksi toimintaa tarkastettaessa löytyi jotain huomautettavaa ja mitä sille on tehty. Esimerkiksi että IT-hankkeissa on jotain epäselvää.


Hernesaaren kaava palaa pöydältä. Muistelen, että siihen piti tulla kritiikkiä helikopterikenttää kohtaan ja selkeämpi vaatimus lumenkaatopaikan merkitsemisestä kaavaan. En kuitenkaan löydä kumpaakaan. Saatan myös muistaa väärin. Mehän emme siis tästä päätä, ainoastaan lausumme kantamme, joka ehkä luetaan. Lisäksi pari muutakin kaavaa.


Pyöräily- ja kävelysilta Kalasatamasta Mustikkamaalle. Yhdistetyllä pyörä- ja kävelytiellä mennään, mutta kun toisessa päässä on hiekkainen lenkkipolku eikä kyse ole läpiajoreitistä, ei erottelusta varmaan olisi suurtakaan hyötyä. Ja sillan on suotavaa olla suhteellisen siro, mikä asettaa rajansa leveydelle.


Lausutaan Emma Karin (vihr) aloitteesta metsäisen suojeluverkoston perustamisesta. Kannatetaan, mutta lausunnossa on kaikenlaista ylimääräistä selittelyä.

Lausutaan Sanna Vesikansan (vihr) aloitteesta. Lausutaan, että itse puisto on liikuntaviraston, mutta meluesteajatus kuuluu HKR:lle. Sitä luvataan selvittää keskuspuiston hoito- ja kehittämissuunnitelmassa, joka valmistuu 2014. Liikuntalautakunnalla on tässä nyt siis suurempi rooli, jos tuo leikkipuisto tosiaan on liikuntaviraston.

Sirpa Asko-Seljavaara (kok) taas ehdottaa lisämäärärahaa virastolle lumenhoidon tehostamiseen. Virasto tietenkin kannattaa. Vastaus tosin korostaa rahamääriä, kun aloitteessa puhutaan toimintatapojen kehittämisestä.

Ja vielä kasa muitakin aloitteita... Ja parit urakat, jotka on jollain perusteella annettu jollekin urakoitsijalle. Yhden hintaa nostetaan jälkikäteen (muutostyövaraus).

Yleisten töiden lautakunta 8.5.2012


Vielä lyhyt raportti viime kokouksesta. Olin loppupäästä kokousta jo poissa, joten en tiedä kaikkea. Lista tässä.

Kaarelan jäähallin lausuntoon lisättiin huomio, että muinaismuistot pitää selvittää, sekä kehotus suunnitella pyörätiet kadunvarressa erilleen jalkakäytävistä.

Jätkäsaaren tornista lähti aika kriittinen lausunto, jota hiukan viilattiin asiallisemmaksi esityslistalla olleeseen verrattuna.

Taloussuunnitelmaa esiteltäessä vaadimme, että viihtyisä kävely-ympäristöä pitä tavoitella muuallakin kuin vain keskustassa.Lehtisaaren puistosuunnitelmasta osastopäällikkö vakuutti, että sinne tulee eroteltu väylä nykytapaan, vaikkei sitä suunnitelmassa näy. Lisäksi näköesteet tarkastetaan. Pyörätiehän pitäisi ilman muuta siirtää kadun varteen, mutta se ei ole tämän puistosuunnitelma asia, vaan liittyy Kuusisaarentien ehkä joskus tulevaisuudessa tehtävään uudistukseen.

Eipä sen kummempaa, tosin jotain varmaan unohdin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti