sunnuntai 6. toukokuuta 2012

YTLK:n lista 8.5.2012

Lista tässä.

Lausumme Jätkäsaaren tornihotellista. Esittelijä on kovin kriittinen suunnitelmaa kohtaan. Itse suhtaudun vähän suopeammin, vaikka en ehdotettua tornia kyllä mitenkään kauniina pidä. Ei se silti "vaikuta haitallisesti kansallismaiseman kohokohtiin lähestyttäessä Helsinkiä mereltä alistaen vanhat maamerkit sivurooliin."

Jätkäsaaren tornihotelli kuvattuna Tukholmassa YTLK:n virkamatkalla 4.5.2012


Toinen lausunto Kaarelan jäähallihankkeesta. Ajattelin nostaa lausunnossa esiin, että pyöräteiden osalta liikennesuunnittelu on tehty väärin (yhdistettyjä väyliä kadunvarressa) ja tulee korjata, ettei sitä tarvitse alkaa muuttaa katusuunnitelmavaiheessa.

Lisäksi kaavalausunnot myös Suutarilan ja Tapanilan muutamasta tontista.


Talousarvion ja taloussuunnitelman ehdotusta esitellään. Mitään ei sis vielä päätetä, vaan tämä on vain esittely. Budjettiprosessi kokonaisuudessaan on melko sekava; kirjoitan siitä jonkinlaisen yhteenvedon jahka olen jotenkuten ymmärtänyt sen.

Pari puistosuunnitelmaa: Pyhän Laurin puisto ja Lehdesniityntien puisto Lehtisaaressa. Ensinmainitun läpi kulkee Kuusisaarentien varren pyörätie: se hölmö mutka Kuusisaaresta Lehtisaareen tullessa. Suunnitelma ei merkittävästi muuta nykytilannetta tältä osin. Yksi ongelma on, että pyöräteitä ja jalkakäytävää ei merkitä erikseen, vaan syntyy vaikutelma että kyseessä olisi yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä. Tämä täytyy korjata.

Ja kun nyt puistoa suunnitellaan uusiksi, voisi kyllä miettiä pyörätien linjaamista kadun varteen. Ylimääräiselle mutkalle on vaikea nähdä perustetta. Vähintään täytyy selvittää Kuusisaarentien pyöräväylän suunnitelmat ja huomioida ne jatkotyössä.

Lisäksi Sanna Hellströmin (vihr) aloite isojen koira-aitausten perustamisesta (vastaus: ei ole tilaa, paitsi ehkä Nuuksiossa, mutta se on liikuntaviraston läänitys) ja Tumppi Varosen (sd) aloite aiheesta "Lumikasat pois ajoradoilta jalkakäytävät vapaiksi", johon vastataan että lumenhoitoa pitää kehittää ja esitellään suunnitellut toimet.

1 kommentti:

  1. Pyhän Laurin puistossa on pitkään ollut ongelmana kapean pyörätien valtaavat pensaat. Tämänhetkistä tilannetta en tosin tunne.

    VastaaPoista